Zaloguj

Nazwa użytkownika:   Hasło:   Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie  





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czcionka się zmieniła!!??
PostNapisane: 2008-12-29, 17:32 
Offline
Rycerz Farzon

Dołączył(a):
2008-12-28, 10:27

Posty: 38
Witam, mam problem z czcionką w grze! Dlaczego chaliera ona jest taka gruba? Wczoraj jeszcze wszystko w porządku działało! Jak mam to naprawić? Z góry dziękuje za pomoc.
Dodaje screeny:
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2008-12-29, 18:14 
Offline
Dowódca OSP

Dołączył(a):
2008-12-09, 02:42

Posty: 106
Lokalizacja: się edytuje avatara?
Zainstalowałeś nową czcionkę?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2008-12-29, 18:17 
Offline
Rycerz Farzon

Dołączył(a):
2008-12-28, 10:27

Posty: 38
Tak, i pomogło:)
Jakże pomocna i mądra jest załoga tutejszego forum!
Na rozwiązanie problemu przytoczę tu słowa NIC'a z mojej rozmowy z jego osobowością poprzez komunikator gg:

Cytuj:
Nie wiem czy w CP1 też, ale w CP2 do gry dołączona jest czcionka. Najlepiej wejść do katalogu Windows/Fonts i ręcznie usunąć czcionkę o nazwie jakoś ""RM 2000 8" czy podobna. I wkleić wtedy ręcznie tą drugą. Lub zanim się wklei uruchomić ponownie komputer (po usunięciu) i dopiero wkleić (coś się mi kojarzy,że ten drugi scenariusz musi być, bo Windows coś tak ma).


Tak, do CP1 jest dołączona czcionka i znajduje się ona w katalogu głównym :)
Jeśli ktoś nie może odnaleźć katalogu Windows/Fonts (hehe) to można wejść, jak doradził kacper98:
Cytuj:
usunęłem czcionke RPG2000 z panelu sterowania>czcionki i wkleiłem tą co była z grą , zresetowałem kompa i działało


Ale zrobiłem dokładnie tak jak doradził NIC i jestem dla niego dozgonnie wdzięczny:)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Czcionka się zmieniła!!??
PostNapisane: 2013-08-14, 23:43 
Offline
Nowicjusz

Dołączył(a):
2012-01-24, 20:42

Posty: 7
Witam.

Zacząłem grać w CP1 Na winows 8 i grało mi się dobrze, aż ty nagle niespodziewanie i z zaskoczenia :) ZMIENIŁA MI SIĘ CZCIONKA!!!!!

Pomyślałem " A cóż to la mnie za problem? Zrobimy to samo co Na W XP i Na W7. "
Skopiowałem czcionkę do odpowiedniego folderu z czcionkami w katalogu winows.

Zadowolony odpalam grę i z uśmiechem na ustach, gotowy do zabawy i pełen ekscytacji co widzę? Moje działania nie przyniosły rezultatu :(

Zrobiłem ponownie wszystkie czynności z wklejeniem czcionki do odpowiedniego katalogu. Tym razem z resetem komputera.

Pewny siebie odpalam CP1 i co? . . . . Jajco!!!! Czcionka nadal nieczytelna.

Rozdrażniony i zażenowany własną porażką w nierównej walce z bezuszną maszyną postanowiłem napisać na forum i prosić (o ile nie błagać) o pomoc.
Wcześniej podmiana czcionki wystarczyła lecz w W8 nie pomaga Co mam robić???????!!!!


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Czcionka się zmieniła!!??
PostNapisane: 2013-08-22, 11:45 
Offline
Członek ZiFu

Dołączył(a):
2011-01-14, 18:35

Posty: 65
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Windows 8 jest na razie najsłabszym windowsem i w nim mogą wystąpić problemu związane z RPG makerem.
Najlepiej spytaj się Reptila, może on coś wymyśli:
reptile@o2.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Copyright © 2007 Forum serwisu "TiTek"
DivineBlack by Darthorx
Updated by phpBBservice.nl
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php