Zaloguj

Nazwa użytkownika:   Hasło:   Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie  





Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z tilesetem
PostNapisane: 2010-03-09, 17:57 
Offline
Rycerz Farzon
Avatar użytkownika

Dołączył(a):
2010-03-09, 17:37

Posty: 35
Witam.

Ściągnąłem tileset, potem wrzuciłem go w zarządzenia grafiką do tilesetów. Wchodzę w bazę danych, potem blokowanie, zaznaczam dachy, ściany itp, by nie można było po nich wchodzić. Potem robię mapkę. Włączam grę, zaczynam chodzić, i...zaczynam chodzić po dachy i ścianach. Najdziwniejsze jest to, że po innych rzeczach które zaznaczyłem, nie można chodzić, ale po dachach i ścianach można...dlaczego?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z tilesetem
PostNapisane: 2010-03-09, 19:30 
Offline
Potomek Winiwii
Avatar użytkownika

Dołączył(a):
2009-01-11, 18:40

Posty: 323
Wiek: 32

Lokalizacja: Warszawa
Upewnij się że na wyższej warstwie nie ustawiłeś przez pomyłkę przezroczystego elementu po którym można chodzić.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z tilesetem
PostNapisane: 2010-03-10, 14:31 
Offline
Rycerz Farzon
Avatar użytkownika

Dołączył(a):
2010-03-09, 17:37

Posty: 35
Dzięki Kometax już działa :)

Rafcik: Zamykam więc


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Copyright © 2007 Forum serwisu "TiTek"
DivineBlack by Darthorx
Updated by phpBBservice.nl
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php